V četrtek uradno odpiramo smučišče

V četrtek 20.12.2018 pričnemo z obratovanjem smučišča Rudno.
Obratovali bomo po naslednjem urniku:

  • od ponedeljka do petka od 16:00 do 19:00,
  • v soboto in nedeljo od 9:00 do 16:00.

Med prazniki bomo obratovali po prilagojenem urniku, ki bo objavljen naknadno. Spremljajte našo spletno stran.

Vsako leto pa imamo tudi nekaj novega. 

Gostinska ponudba, ter topel in suh prostor, je za goste izjemno pomembno, kar se zavedamo, vendar smo o tem dolga leta le sanjarili. V preteklosti smo gostom nudili prostor za počitek v slabo ogrevanem šotoru, kjer je vlažno

in zelo neprivlačno. O novi brunarici imamo sanje že vrsto let, a si visokih investicij ne moremo kar tako privoščiti. Potrebna so leta in dobro premišljen plan, da lahko s svojimi skromnimi sredstvi lahko lotimo izgradnje..

V lanskem letu smo začeli s projektom izgradnje nove brunarice za goste in gradbeno dovoljenje kasneje tudi pridobili. Letos spomladi smo vendarle pričeli z izgradnjo nove Brunarice. Brunarica je lesena, s skeletno konstrukcijo in leseno macesnovo fasado. V spodnjem delu bo okrepčevalnica (cca 50 sedežev) za dnevne goste smučišča, v zgornjem delu pa večji prostor, kjer bomo lahko postregli tudi zaključenim družbam v primeru raznih tekmovanj ali prireditev (cca do 80 sedežev). V spodnjem glavnem prostoru okrepčevalnice je predvideno ogrevanje na drva v kaminski peči.

V lastni režiji smo izdelali kar smo zmogli in znali, da je gradnja čim bolj poceni, vendar nič manj kakovostna. Domači mojstri so tako izdelali okna, vrata, električne inštalacije, leseno fasado, izdelali notranje stenske in talne obloge, pleskarska dela,… in tako dalje, saj imamo v članskih vrstah različne mojstre, ki radi tudi voluntersko delajo za društvo in smučišče. Na ta način lahko res z malo denarja naredimo kar se da največ.

Vabimo vas, da nas obiščete tako ali drugače, na smučkah, sankah ali pa le na kakšno pijačo v našo novo Brunarico.